Nederland

Folklor Dansemble Amersfoort brengt een gevarieerd Nederlands repertoire, met _MG_9434uiteenlopende dansen die worden gedanst in traditionele kostuums.

Publiek dat niet bekend is met ons repertoire, is bij optredens altijd positief verrast dat Nederlandse dans zo leuk kan zijn.

Bekijk hieronder foto’s uit onze Nederlandse series.


 

Holland-Amerika_IGP9346_Simon

In de vorige eeuw zijn er veel Nederlanders met de Holland-Amerika-lijn naar Amerika vertrokken. Om daar een beter leven op te bouwen.
In de choreografie Holland-Amerika is dit gegeven verwerkt. Het afscheid nemen van je geliefde, de reis, de twijfel ga ik ook, ga ik mijn lief achterna. Laat ik alles wat ik ken en wat vertrouwd is achter. Bij aankomst in Amerika, de ontmoeting, de hereniging. Een feest, een avontuur.

Choreografie: Wijnand Karel
Kostuum: Arnemuiden


 

_MG_9450

Pierement

Tegen de achtergrond van een oerhollands straatorgel worden een melodieuze wals, een pittige polka en een scottisch gedanst.

Choreografie: Wijnand Karel
Kostuum: Volendam, Marken


 

Van dezen avond

“Ik zou er van dezen avond nog eens uit vrijen gaan…”Van deze avond5

Dit meerstemmig gezongen verhaal mondt uit in een romantische dans. Het duet van
verliefden wordt ruw verstoord.

Choreografie: Wijnand Karel
Kostuum: Volendam, Marken

 

 


 

48vDriekwart vierkant rond

Eigentijds Nederlands. De afwisselingen van verschillende maatsoorten en de reactie van de dansers hierop hebben een verrassend effect.

Choreografie: Wijnand Karel
Kostuum: Spakenburg

 

 


Klompen

Nederlandse choreografie van Frank Weenink, 1986, onderdeel van de voorstelling ‘Waar DSC01403blijft de tijd’ van Frank Weenink uit 1987.

De muzikale begeleiding in deze dans bestaat slechts uit het ritme van stampende klompen. Deze dans op dit oer-Hollandse schoeisel is op alle buitenlandse tournees van het FDA uitgevoerd.

Choreograaf: Frank Weenink

Advertenties