Orkest

Het FDA wordt muzikaal begeleid door een fantastisch orkest, waar we ontzettend blij mee zijn. Bij elke nieuwe choreografie gaat Wijnand samen met Renske Velthuis om de tafel zitten om van de CDs en fantasie van Wijnand tot een arrangement voor het orkest te komen. Verschillende uren werk en meerdere repetities later, waarin wordt geëxperimenteerd en geschoven met noten, maten, maatsoorten, tempi  en instrumenten, worden de dansers en muzikanten tot een harmonisch geheel gebracht. Het is enorm waardevol om live muziek te hebben, een aspect in de folklore die niet genegeerd kan worden, en minstens zo belangrijk is als pasjes en kostuums.

Buiten het dansant repertoire speelt het orkest ook hun eigen stukken. Hierin is er veel vrijheid in wat ze spelen, wat een gevarieerd en eigentijds programma tot gevolg heeft. Er worden bestaande liederen en muziekstukken gespeeld, maar ook zelf gearrangeerde werken worden ten tonele gebracht. Daarnaast componeert Renske regelmatig nieuw materiaal, waarmee Wijnand dan weer aan de slag gaat.

Het orkest bestaat momenteel uit:

Renske Velthuis (viool, zang)
Aisha Harmsen (accordeon, percussie)
Bas Cost Budde 
(bas, gitaar) 

Rutger De Groot (gitaar, zang) 

11 - orkest


Voor verschillende gelegenheden, zoals buitenlandse reizen en grote voorstellingen versterken gastmuzikanten het orkest.

Gast muzikanten

Michel van der Mark (diverse)
Jorick Bronius (percussie)

Nienke van Keulen (kaval)
Ivo Boswijk (gitaar)

Voorheen muzikant bij FDA

Wilco Oomkes (accordeon)
Frank de Jong (contrabas e.a.)
Mattijs van Schelven (percussie)